Home » Diensten » Bandenservice

ACL AUTOSERVICE

BANDENSERVICE

Balans in rijcomfort

Het uitlijnen en balanceren van de banden verhoogt het rijcomfort en vermindert slijtage. Het balanceren van banden is nodig wanneer het stuur trilt tijdens het rijden en uitlijnen wanneer de auto naar links of naar rechts trekt. ACL Autoservice bezit moderne apparatuur om ervoor te zorgen dat de banden op de juiste manier worden uitgelijnd en gebalanceerd. Dit brengt evenwicht in jouw rijgedrag.

Voldoende bandenspanning en een goed bandenprofiel

Een juiste bandenspanning is noodzakelijk voor veilig weggedrag en minimale slijtage aan jouw banden. De banden van de auto zijn het contact met het wegdek en hebben invloed op de grip op de weg, rijcomfort en geluidsproductie. Met te weinig bandenspanning is de grip op de weg minder en de kans op een klapband groter. Een goed bandenprofiel is heel belangrijk. Een goed bandenprofiel beperkt bovendien de kans op aquaplaning bij bijvoorbeeld regen. Zorg er daarom voor dat je geregeld jouw bandenprofiel en -spanning controleert of gratis laat controleren door ACL Autoservice.

Soorten banden:

Zomerbanden

Als de gemiddelde dagtemperatuur weer boven de 7 graden Celsius uit komt, wordt het weer tijd om de zomerbanden onder je auto te laten monteren. Zomerbanden zijn gemaakt van speciaal rubber dat op warmer asfalt een betere grip op de weg heeft met een lagere rolweerstand dan winterbanden. De banden slijten hierdoor minder snel af. Het speciale bandenprofiel van zomerbanden zorgt ervoor dat water van een regenbui snel afgevoerd wordt zodat je minder last hebt van aquaplaning in de zomer. ACL Autoservice adviseert graag welke band het meest geschikt voor je is.

Winterbanden

Zodra de temperatuur onder de zeven graden Celsius zakt, laten winterbanden zien dat ze een streepje voor hebben op hun zomerse broertjes. De samenstelling van het rubber is bij winterbanden een stuk zachter, waardoor ze bij kou veel meer grip houden, zelfs op ijzige ondergrond. Ook is het profiel iets grover en dieper, waardoor ook sneeuw goed kan worden verwerkt.

All seasonbanden

Als je niet 2 keer per jaar van banden wil wisselen, dan kun je kiezen voor all seasonbanden. Deze banden zijn door hun speciale rubbersamenstelling geschikt voor alle weersomstandigheden. De levensduur van all season banden is overigens gewoon gelijk aan de typen die zich richten op speciale weersomstandigheden.