Home » Diensten » Groot en klein onderhoud

ACL AUTOSERVICE

GROOT EN KLEIN ONDERHOUD

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?
Rijd je in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)? Dan kun je de volgende vuistregels aanhouden: een kleine beurt is na een jaar of na 15.000 kilometer nodig en een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer.
Rijd je in een nieuwere auto (jonger dan 6 jaar)? Daar verschijnt meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vaak is dit een sleuteltje, soms worden ook het aantal kilometers tot aan de volgende onderhoudsbeurt aangegeven.

 

Kleine onderhoudsbeurt

Bij een kleine beurt controleren wij jouw auto op meer dan 25 onderhoudspunten. We controleren de autobanden, uitlaat, schokdempers en remmen van de auto nauwkeurig, net als de filters en ruitenwissers. We controleren of de lampen nog juist afgesteld staan, vullen vloeistoffen bij en we vervangen of verversen de olie en het oliefilter.

Voor de kleine beurt geldt hetzelfde, de kosten van het onderhoud zal afhangen van het merk-, type auto en het bouwjaar van de auto. Van tevoren nemen we alles met je door, zodat jij precies weet waar je ja op zegt.

 

Groot onderhoudsbeurt

Tijdens de grote beurt zal jouw auto op meer dan 90 punten gecontroleerd worden. We kijken onder andere of de filters, bougies en distributieriem vervangen moeten worden en vullen de vloeistoffen bij. Daarnaast verversen we de motorolie en controleren we de accu, remmen en schokdempers. Ook controleren we vakkundig de binnenkant van je auto, zo wordt de airco getest door middel van een temperatuurmeting en wordt de binnenspiegel nagekeken.

 

Kosten van een klein en groot ondershoud

De kosten van een onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van het type en bouwjaar van je auto. Bij ACL Autoservice vertellen we je vooraf precies wat het onderhoud gaat kosten. Pas nadat jij akkoord hebt gegeven gaan wij aan de slag om jouw auto te voorzien van een onderhoudsbeurt. Zo kom je nooit voor onprettige verrassingen te staan.
Of je nu een oude of nieuwe auto rijdt: wij voeren al het auto onderhoud vakkundig en voordelig uit. Maak direct een afspraak voor een onderhoudsbeurt bij ACL Autoservice.