Home » Diensten » Revisie Automatische Versnellingsbak

ACL AUTOSERVICE

REVISIE AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK

Revisie:

Van oorsprong zijn wij gespecialiseerd in de revisie en reparatie van automatische transmissies. Op dat gebied leveren we een totaaloplossing en denken we mee met wat het beste is voor u en voor de auto. Of het nu gaat om een complete auto of een losse versnellingsbak, ons team staat klaar om uw auto weer zo snel mogelijk de weg op te helpen.
Vandaag de dag gaan we een flinke stap verder. Onze research en mechanische afdelingen, werken aan eigen onderdelen en het verbeteren van onze revisies. Met recht kunnen we daarom stellen dat een steeds groter deel van onze revisies beter is dan nieuw vanuit de fabriek.

Diagnose:

Binnen ACL Autoservice heeft diagnose een belangrijke en centrale rol. Door hier steeds hogere eisen aan te stellen en nauwkeuriger te meten, zijn we steeds beter in staat om aan te wijzen waar slijtage zit en hoe slijtage zich ontwikkelt. Met deze kennis kunnen we niet alleen tegen een scherpere prijs reviseren, omdat we beter kunnen bepalen welke onderdelen goed zijn en welke vervangen moeten worden.

Onderhoud:

Goed onderhoud van de versnellingsbak is als het onderhoud van de motor: dit mag niet onderschat worden! Voor een complete en aangename rijbeleving is immers meer nodig dan alleen een soepel werkende krachtbron.
De transmissie maakt onderdeel uit van de aandrijflijn van iedere auto. Met andere woorden: is uw automaat niet probleemloos? Dan merkt u dat meteen in de manier van rijden. Bovendien loopt u daarmee direct het risico dat er meer gebreken ontstaan in de aandrijflijn, want ieder onderdeel houdt met elkaar verband. ACL Autoservice verzorgt het onderhoud van elk type automaat versnellingsbak met de grootst mogelijke zorg. Immers, voorkomen is beter dan repareren of reviseren!

Automaatversnellingsbak flushen

Automaatbak spoelen? Dat doe je bij ACL Autoservice. Wij werken met de Motorvac. Dit alles gebeurt zeer effectief bij minimale inspanning en zonder knoeien. Doordat de machine via de retourleiding in serie wordt aangesloten op het oliecircuit, circuleert de ATF door de transmissie en de spoelautomaat.

Spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij draaiende motor.
Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd. Met de speciale adapter is het ook mogelijk om op eenvoudige wijze het complete stuurbekrachtigingsysteem te spoelen en te voorzien van verse vloeistof. De Motorvac spoelautomaat bevat twee gescheiden en doorzichtige oliereservoirs, één voor de vuile olie en één voor de verse olie.
Bekijk het reinigingsproces met eigen ogen en verbaas u over de hoeveelheid vuil die vrijkomt tijdens het proces! Na het spoelen wordt het oliecircuit van de transmissie volledig leeggepompt, inclusief koppelomvormer, oliekoeler en alle leidingen en opgevangen in het vuile oliereservoir. Vervolgens wordt exact de juiste hoeveelheid verse ATF via het verse oliereservoir teruggepompt in het systeem. Bij ‘verversen’ op de ouderwetse manier wordt slechts 30 tot 40% van de oude ATF vervangen door nieuwe ATF vloeistof. Bijkomend gevaar van deze ouderwetse methode, is verergering van de klachten door losgeweekt vuil wegens het hoog reinigend vermogen van de nieuwe ATF.
Met behulp van de Motorvac methode wordt in minder tijd en met minder geknoei het volledige systeem gereinigd en ververst en het maximaal haalbare resultaat bereikt. In bijna alle gevallen verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en worden dure reparaties en of revisies voorkomen.

 

Voordelen automaatbak spoelen bij ACL Autoservice

  • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelomvormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
  • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
  • Geen vermenging van oude en verse ATF
  • Transparant reinigingsproces waarbij de hoeveelheid vrijgekomen vuil zichtbaar is.
  • Het oliecircuit wordt gelijkmatig en volledig vrij van lucht gevuld met een hoogwaardige synthetische longlife ATF met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant.
  • Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
  • Nieuwe ATF elimineert overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik
  • Het Motorvac systeem werkt zeer efficiënt, gebruik- vriendelijk en milieuvriendelijk
  • Door de ingebouwde oliekoeler (optioneel), kan de verse ATF op elke gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan worden volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant
  • Geschikt voor alle automaatbakken.